Novi Sad
30.01.2013.
17:30 > 08:01
JKP "Vodovod i kanalizacija" odlučilo je da podnese krivične prijave protiv NN lica koja su organizovanim kriminalnim aktivnostima otkupa ukradenih rešetki i poklopaca ugrozila živote i bezbednost Novosađana.
  • Aco

    30.05.2013 07:05
    Resenje
    Imam resenje za sprecavanje krade ;sahtova ,vodo slivnika koje je efikasno i nije skupo.U ovom mom resenju ako bih nestao saht ili slivnik to bih ukazivalo na one ljude koji su ga postavili ili su kradljivcima objasnili kak mogu da podignu iste.Onaj ko nezna za ovaj moj sistem ne moze nista da uradi sa sahtom islivnikom izuzev macole od 10kg pa da sve polomi.Takode slicno resenje je za garaze gde samo vlasnik moze da otvori vrata garaze.Tom mom resenju ne pomazu kod provalnika ni hidraulicne naprave za razvlacenje stokova da bih lakse otvorili vrata.Kod razvlacenja taj sistem nastavlja da zabravljuje za onoliko koliko su stokovi razvuceni.Za sve postoji resenje.Milionske stete koje se nanose namerno treba najstrozije sankcionisati .Stete su ogromne , a ugrozeni su deca,stariji gradani , vozaci itd.


  • истина

    01.02.2013 17:31
    хоћемо ли истину и правду
    Прво А. Вучићу, потом градоначелниче Вучевићу ако желите да покажете искрену намеру да уредите односе у систему потврдите добру намеру спремни смо на сарадњу. Обиље информација о шљаму који се накупио, спремићемо доказе. Батинаши су вам у водоводу шефови са све "чачанским школама", шофери са викендицама на муци и грбачи грађана и запослених у комуналним системима, сумњиве набавке, уговори...
    У супротном... Идентификација криминалних структура ће са Вашом добром вољом бити брза и ефикасна. Имате подршку, очекујемо позив.
  • Pundravac

    31.01.2013 22:05
    Proces krađe izgleda kao iz Alan Ford-a. Iznad šahta stane zaprega, koja ima rupu. Sve ostalo je lako pretpostaviti. Ovo je viđeno a vi možete ili ne morate verovati.
  • Јоаникије

    31.01.2013 21:18
    није само то
    У водоводу нестају и радни налози, губе се трагови кретања миксера који за шофере праве бетон, даске нестају као да је дрвни комбинат. Нек притисну шофера бившег директора, пропеваће. Неки имају и кумове откупљиваче отпадног гвожђа.
  • djunta

    31.01.2013 08:10
    cc
    Meni sve ovo lici na organizovani kriminal u dogovoru sa tim istim firmama, a u cilju da bi se javne nabavke mogle navesti pod HITNO, cime se zaobilazi tender i provere oko cena nabavke. Zato se ni ne hapse ti sto kradu! Godinama i u Somboru upadnu klinci pa izlome pola parka i onda grad po hitnom postupku namesta posao odredjenoj firmi (partnerskoj) koja onda lupeta milionske cifre za popravku i zamenu unistenih stvari!
  • 31.01.2013 06:22
    Indiana Jones
    http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/328373/Tigar-poceo-prizvodnju-ekoloskih-poklopaca-za-sahtove

    ili

    http://www.pressonline.rs/svet/balkan/226664/gumeni-poklopci-umesto-metalnih.html

    Mozda cete ovako spreciti kradju :-)
  • gradjanin

    31.01.2013 00:58
    A gde je taj video nadzor u gradu koji je postavljen,o kome se toliko ranije govorilo,moze li on sta da otkrije
  • Marina

    31.01.2013 00:14
    ko sad tu koga
    Prosto da čovek ne poveruje!? Pa jel ima na HILJADE tih otkupljivača,pa policija ne može da ih poseti,redom i da utvrdi koji otkuplj.šahtove?
    Opet se pravi fama od poznatih stvari,samo zato što policiija nije do kraja uradila svoj posao.
  • ...

    30.01.2013 23:24
    Arčenje para
    Sta se prave ludi? Da su hteli objavili bi vec odavno ko otkupljuje i ko se tali za te sahtove i za upadanja i za povrede! Pa nije policija bas tako nesposobna nego neko ima interes da se stalno nabavljaju novi sahtovi i da se na sudu resavaju ti sporovi...Isto kao sto su i u Cistoci imali stotine "ujedenih" slucajeva, pa onda advokati trljaju dlanove... sto vise upadanja u sahtove i ujeda to vise love raznim likovima, advokatima... Ipak najbolje prolaze dobavljaci sahtova...
  • Миле

    30.01.2013 21:47
    У стара добра времена једнопартијског система који није ваљао, лопове су одбијали од батина а није било да се не сазна ко шта ради и да се ухапси.Иде на горе. Идемо са увођењем са увођењем Душановог законика, нема нам друге са овим нарастајућим злом.
  • ns

    30.01.2013 21:37
    poštovani, već par dana gledam u srušen zid katoličkog groblja na kraj slepog dela Antona Čehova u produžetku iz Puškinove i pratim vesti ne bi li se informisali da li su u planu neki radovi, da li je vandalizam pa se neko pri'vatio traženju krivca ali ništa ni u jednim vestima, trebalo bi stvarno to istražiti pogotovo ako je vandalizam, u ovo doba, možda sa porukom il' značenjem, zasad zida bez a i minimum jedan pokojnik bez poslednje adrese!
  • 30.01.2013 21:31
    masavni pokusaj ubistva i niko nista
    banana drzava, banana policija - pa i plavuse su ukapirale da lopova treba trazitu kod onog ko otkupljuje te metale
  • 30.01.2013 21:26
    Dok još ne dođu do kraja zaliha mogli bi da zamene u Drage Spasić i Veljka Petrovića dok neko ne pogine.
  • Naivko

    30.01.2013 20:53
    A plastični?
    Jel SME neko da napravi plastične šahtove?

    Čuo sam da je to izmišljeno već.
    Kao i točak i topla voda....ali ako im nisu javili...onda ništa.
  • 30.01.2013 20:47
    Kakvo bre pisanje krivicnih prijava, privodjenje sudiji za prekrsaj i slicne gluposti. Te sto kradu poklopce sahtova treba odvaljivati od batina na licu mesta. Drugog leka nema. A ovaj koji mudruje da to krade sirotinja jer nema sta da jede neka se pokrije usima. To sto je neko eventualno siromasan ne daje mu za pravo da svojim postupcima ugrozava zivote dece koja bi eventualno upala u otvoreni saht. A svedoci smo da sahtove ne kradu siromasi vec oni sto su u kradji sahtova videli da i bez motike moze da se zaradi i da se to isplati. Ti sto kradu sahtove kradu i citavu lepezu drugih stvari. To bre treba odvaljivati od batina dok se ne useru u gace.
  • -

    30.01.2013 20:33
    -
    ovde prvo treba rascistiti da li su sahtovi
    ukradeni ili "ukradeni"
  • -

    30.01.2013 19:41
    -
    sklonite i onu rasvetu za novu godinu na trgu.
    dogodine ce opet biti 'ukradena'
  • Lignjoslav Pipak

    30.01.2013 19:31
    Kazna
    Jednostavno kaznite SVE koji otkupljuju ovaj metal sa po 100.000 evra. Za dva dana ce svi prstom pokazati na onoga ko stvarno krade, jer ako iko zna, oni znaju. A ako su svi resili da se prave ludi, pa neka onda placaju...
  • 30.01.2013 19:07
    To je sve začarani krug
    Kradu najsiromašniji, pa nije popularno baš na njima, lopovima zbog gole egzistencije, kaliti oštricu pravde. Nisu u razvijenim zemljama pošteniji već oni prave specijalne metalne poklopce sa bravama a za obične slivnike - od gume i plastike. U mesingane spomenike i spomen-ploče ugrađuju GPRS itd. To je kradljiva roba, ljudi su svugde slični, ako im se pruži prilika. To je slično kao i kod pasa lutalica. Zna se rešenje ali je nešto drugo prioritet.
  • Stari komunalac

    30.01.2013 18:55
    Pitanje
    Nije li ovo zatvoren ciklus?
  • 30.01.2013 18:52
    Vajska
    Poznato je medju otkupljivacima da se centar moci svih otpada u radijusu od oko 100km nalazi u selu Vajska, u opstini Bac!

    Tamo su kumovi otpad mafije, koji su glavni otkupljivaci i kradenih sekundarnih sirovina, izmedju ostalih.

    Treba da vidite kako zive tamo ti ljudi! Oni su milioneri, ali u evrima! Kuce imaju, pa to je fantazija! Vrednost i po milion evra pojedine!

    Eto informacija za policiju iz prve ruke! Namerno ne spominjem imena, mada i to znam, jer onda ne biste objavili ovaj komentar.
    Neka policija slobodno proveri moje navode, mada ja mislim da oni odavno imaju te informacije, ali zbog nekog razloga ne reaguju u razbijanju otpad-mafije.
    Tog momenta, kada bi otpad-mafija bila razbijena, prestao bi i otkup sahtova i slivnika i ostalog "otpadnog" metala, a samim tim prestale bi i kradje, zato sto ne bi mogli da se prodaju.
  • Aleksa

    30.01.2013 18:46
    Djura mi je brat
    Ja ukradem, Djura napravi. Novosadjani placaju.
  • koki

    30.01.2013 18:41
    vrlo jednostavno
    samo treba nabaviti poklopce od drugog materijala.
  • Nizina

    30.01.2013 18:27
    Resenje
    Predjite na plasticne ili tvrdo gumene resetke i nece imati sta da kradu!
  • Gillan

    30.01.2013 17:56
    Policiji zaista nije lako.
    U Novom Sadu je registrovano 45 724 otkupljivaca metala i metalnog otpada. Treba sve to privesti i ispitati, a to, zna se, traje i traje.
    Ja predlazem da medju otkupljivace infiltriraju pedesetak insajdera, garantovano ce naci krivca....
  • stefan

    30.01.2013 17:45
    nesposobna komunalna policija
    Ne znam zasto ta komunalna policija prima platu

    inace majstori romi su nabavili kombi koji ima isecen pod u tovarnom delu,stanu iznad resetke i podignu je flasencugom.
    Policija treba da kaznnjava sve otpade do kojih se donose resetke u otkup.Majstori ih iseku na dva dela ali i prijem toga treba zabraniti
  • Lalla

    30.01.2013 17:34
    odraz,,,,,
    Kao rezultat;
    izuzetno dobrog rada
    Komunalne policije
    i pozornicke sluzbe policije!!!!!!!!!!!
    Tako da nije ni cudo;
    sve ostalo
    sto se desava u Gradu!!!!!!!!!!!!!!!.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna